- X
-
Bianca van Londen
Leven, geleefd worden, zwerven, vluchten, arm en rijk zijn thema’s die Bianca metaforisch in haar werk tot uitdrukking brengt. De actualiteit van nieuwsbeelden die op het netvlies branden, leidt tot een mededogen dat hoe dan ook getoond wil worden. Veranderende machtsverhoudingen, gelijkheid als wens en onvoorspelbaarheid als constante. Soms als driedimensionale tekeningen. Nog vaker verdiept ze zich in zorgvuldig opgebouwde assemblages en reeksen. Vaak worden dagelijkse, dikwijls ook verrassende voorwerpen en texturen, (her)gebruikt. Zowel uitvoering als betekenis verraden een bijzondere gelaagdheid die, net als het leven zelf, soms moeilijk te ontrafelen blijft. Een werkwijze die eigentijds oogt maar als onderzoek van alle tijden is.
avlook.nl
-
Els Maes-Verdonschot
Vooral portret en model heeft mijn passie. Ieder werk heeft iets eigens net als ieder mens, diens uitstraling zo heel persoonlijk.
De sfeer, de vorm en de penseelstreek met lekkere kleuren zijn erg bepalend.
Je blijft jezelf verwonderen en het raakt en doet wat met je.
Figuren nemen een centrale plaats aan in mijn schilderijen.
Vaak bedien ik me van beelden opgedaan tijdens mijn verblijf in een wereldse stad (Milaan / Rome / Berlijn / Barcelona).
Door het kleurig in elkaar weven van de beelden met een soepele penseelsteek krijg je een totaal nieuwe creatie.
Het zoeken naar wat me raakt, vooral ook in de mens, hoe ik soms combinaties maak met andere beelden en welke mooie vormen eruit voort komen,
blijft interessant. In eerste instantie wil ik schilderen wat me boeit en daarna is het de beurt aan de toeschouwer die zich in het beste
geval afvraagt wat het met hem /haar doet.
elsmaes.nl
-
Erik Kierkels
De verbeelding van de vitaliteit in mens en dier. In de sculpturen van Erik Kierkels staat de essentie en respect voor het leven centraal. Erik beleeft de wereld om hem heen zeer intens en vangt dit, verwerkt dit tot zijn eigen nieuwe werkelijkheid.
De stieren, paarden, man/vrouw en angelifiguren van Erik Kierkels zijn energiek en dynamisch. Ontstaan vanuit de oerkracht van ons bestaan en getransformeerd naar onze huidige belevingswereld. Erik Kierkels verwerkt zijn eigen realiteit tot nieuwe mens- en diervormen, in glas en brons. Erik stelt: “Het is een voortdurend spel met de materie en op zoek naar de grenzen wat materiaal en vormgeving toelaat.” Vol uitdagingen in de afwerking, een continu proces van destructie en opbouwen, tussen experiment en het herscheppen tot een nieuwe werkelijkheid. Balans en harmonie zijn de merktekens van zijn werk. Een voortdurend proces wat Erik Kierkels (1958) telkens nieuwe wegen doet bewandelen hetgeen hem internationale bekendheid heeft opgeleverd.
Zijn glas- en bronswerk is inmiddels terechtgekomen in alle werelddelen en de waardering voor zijn authentieke werkwijze zowel het autonoom werk en zijn opdrachten, is groot. Tijdens deze expositie zullen sculpturen van brons en glas te zien zijn. Voor een bezoek aan de beeldentuin en expositieruimte kunt u gebruik maken van onderstaande contactgegevens.
erikkierkels.nl
-
Jac Linssen
Het is voor mij belangrijk om emotie en expressie tot uiting te brengen in mijn beelden.
Door overbodige zaken weg te laten probeer ik de nadruk te leggen op het innerlijke van de mens.
In december 2001 won ik de “Lei Alberigsprijs” met het bronzen beeld “Paar”.
Dit beeld maakte op de jury vooral veel indruk door het vormgebruik, de originaliteit en de
“virtuoze beeldvertaling” van het onderwerp. Het beeld “Berusting”behaalde 2 jaar eerder een eervolle vermelding.
Aan huis heb ik een atelier en beeldentuin waar iedereen welkom is op iedere 2e zondag van de maand en op afspraak.
"Men schildert, boetseert of componeert wat men is. Ons werk is de spiegel van ons zelf en omgekeerd".
jaclinssen.nl
-
Jack Vreeke
Al twaalf jaar bouwt Jack Vreeke kleine autootjes van steekwagentjes met twee extra wielen of op basis van
bestaande trapauto's, een kamelenzadel, een skelter en andere grondvormen. Met kentekenplaten, verkeersborden en andere materialen
(zelfs met borduurwerk) geeft hij vorm en kleur aan de carrosserie. Het eerste exemplaar werd in 2007 al genomineerd voor de Dutch Design Award
in de categorie Communicatie en daarna tentoongesteld in 's Worlds Best Design Exhibition' in Seoel. Vervolgens heeft hij er nog tien gemaakt met
als meest recente de rode 'Traffic Jam', die geheel bekleed is met miniatuurautootjes. Hergebruik inspireert hem en zijn materialen krijgen in zijn werk een nieuwe betekenis.
Om met Thomas Alva Edison te spreken: 'To invent something, all you need is imagination and a big pile of junk!"
jackvreeke.nl
-
Jos Solberg
In deze tijd van maatschappelijke onrust en gejaagdheid wil ik met name in mijn landschappelijke schilderijen ruimte bieden voor meditatie en contemplatie. Een soort iconen van ruimte, reflectie en rust. Ik streef daarbij naar een subtiel evenwicht tussen kleur, transparantie en compositie. Het is een ontdekkingstocht waarbij ik een landschap niet gedetailleerd wil weergeven, maar waarin mijn herinneringen aan lijnen, vormen en kleuren tot natuurlijke en spontane composities leiden. De interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed bepaalt het uiteindelijke beeld dat al schilderend, bijna als vanzelf, ontstaat...
jossolberg.net
-
Karin Counet
Ik ben actief in diverse kunstdisciplines. Tijdens de Kunstroute ga ik mijn collages en fotos tonen. De collages maak ik van eigen bedrukt rijstpapier en mijn fotos vallen onder de categorie creatieve fotokunst. In Stramproy laat ik voornamelijk creatieve natuurfotografie zien.
Mijn werk kan geen fel zonlicht en zeker geen regen verdragen, ik hoop dat jullie daar bij de verdeling van de plaatsen rekening mee kunnen houden. Misschien dat ik ergens onder een afdak zou kunnen staan?
Karincounetart.nlm
-
Karin van der Linden
Karin van der Linden (Weert, 1957) verzamelt verweesde materialen: voorwerpen, of delen
hiervan met een verleden. Door ze samen te voegen en te versmelten met eigen creaties,
ontstaan indringende sfeerbeelden, die verwijzen naar haar eigen geschiedenis.
Deze assemblages worden vaak gecompleteerd door toevoeging van haar
borduurwerk: eenvoudig qua kleurstelling maar complex qua uitvoering.
De thema's, die ze in haar werk behandelt zijn onderwerpen uit het dagelijks leven:
de liefde, de dood, de levenscyclus en het loslaten.
Haar recente werk is een ode aan de vrouw. De vorm is de body, waarbij haar eigen
lichaam model heeft gestaan.
instagram.com/karinvanderlinden1
-
Lei Hannen
Keramiek bied mij een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is van een onmetelijke rijkdom.
Ik ervaar de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert.
Hierin scheppend te handelen ondervind ik als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die ik als onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet, steeds weer.
Studie reizen die ik ondernam naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie.
Ik exposeer sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mongolië, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk en Spanje .
Kunst is spelen met schoonheid en dus van wezenlijk belang voor onze samenleving.
leihannen.nl
-
Leo Horbach
Passie voor steen
De wereld in steen van Leo Horbach is opgebouwd uit krachtige en volumineuze vormen. Tijdens het werkproces groeit het beeld uit de steen, waarbij het vaak gevangen blijft in de oorspronkelijke vorm van de kei of het blok. Er is vaak sprake van een suggestieve benadering van de natuurlijke contouren. Detaillering beperkt zich tot voor de vorm of het thema noodzakelijke onderdelen en wordt verder medebepaald door de steen. De vormentaal is overwegend figuratief met vaak een neiging tot abstractie. Zijn verbeelde en versteende wereld bestaat uit bovennatuurlijke wezens, engelen, ruiters, amazones, paarden en stieren.
iGraphics
Sinds 2011 vervaardigt de kunstenaar "digitale grafiek" (iGraphics). De basis vormen foto’s van het oppervlak van rotswanden, verweerde muren, natuurstenen tegels etc. Het uitgangspunt hiervoor is steeds weer steen! Op de foto’s tekent en schildert hij met zijn "digitale beitel". Er ontstaan fantastische verhalen met een surrealistisch of metafysisch karakter. - It’s all about fantasy -
leohorbach.nl
-
Lilian Creemers
Inspiratie door KUNST!
Kunst is vandaag voor de mens net zo belangrijk als ze ooit voor elke beschaving is geweest: ze is voedsel voor de geest.
Het is duidelijk dat er geen vreugde is die vergelijkbaar is met die van goede muziek, kunst, drama of literatuur. Het zijn tenslotte opnames van menselijke ervaringen en alles wat ze zien of ondergaan, delen die ervaring. Het is geruststellend om in een kunstwerk herkenning te vinden van emoties of ideeën die je hebt gevoeld of zou kunnen hebben!
Kunsten zijn de verbinding van mensen uit het verleden en onze eigen menselijkheid nu.
Het is verbazingwekkend hoe kunst mensen over de hele wereld kan verenigen. Ongeacht waar ze vandaan komen of uit welke cultuur. Kunst overstijgt culturele verschillen en bepaalt wat de unieke 'mens' betekent.
Voor mij persoonlijk is dit een belangrijke reden om mij voor de kunsten, het behoud en de bevordering van de kunsten in te zetten. Ik ben elke dag dankbaar dat ik met mijn autonoom werk als Visual Artist en in mijn praktijk als Creative counselor mensen bij zichzelf en samen mag brengen om dit zelf te ondervinden. Manifestatie is daarbij het zaadje wat creativiteit, die in eenieder aanwezig is, naar boven haalt. De juiste observatie vanuit meerdere perspectieven maakt dat de mogelijkheden tot expressie uiteindelijk eindeloos zijn.
Met mijn werk wil ik mensen bij zichzelf- en samenbrengen om deze ervaring te voelen, hierdoor ontstaat ruimte om tot groei te komen en onderweg word je uitgedaagd om vooral plezier te hebben in wat je in elk moment doet.
liliancreemers.info
-
Lolke van der Bij
Het proces van Lolke is vooral verbonden met de uitgangspunten die hij ontleent aan de geometrie. Soms zijn het meetkundige vertrekpunten waardoor de kijker bijna gedwongen wordt steeds weer vanuit een ander gezichtspunt te kijken. Het doorbreken van symmetrie in een transformatie proces met afwijkende meetkundige principes.
kunstonline.org
-
Marianne van Dedem
Als beeldend kunstenaar maakt ze schilderijen, panelen en allerlei andere kunstobjecten. Ze werkt daarbij primair vanuit haar gevoel. Zodoende kan ze aan haar werken de bezieling, passie en emotie meegeven van waaruit ze zijn ontstaan. Haar werk is abstract en ook figuratief. Je kunt haar schilderijen herkennen aan hun harmonieuze kleuren, onalledaagse materialen en energieke, ronde, vloeiende, vrouwelijke vormen.
Sinds 10jaar werkt Marianne samen met Lolke van der Bij. Hij maakt in eigen atelier RVS-objecten en panelen, zij bewerkt ze met materie en verf. Zo stimuleren de twee beeldend kunstenaars elkaar. Als kunstenaarsduo exposeren ze in binnen- en buitenland.
mariannevandedem.nl
-
Olga Salmans
Olga Salmans is afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunst in Noord-Limburg Neerpelt (B). Zij wordt geïnspireerd door de klassieken met een expressionistische invalshoek, met hedendaagse toevoegingen. De beelden houdt ze graag zo divers mogelijk met verschillende technieken en materialen waardoor ze uitgroeien tot eigen individuen.
-
Linda Dammann
Linda Dammann, geboren in Haarlem en sinds 1995 wonend met veel plezier in Maaseik, België. Ik heb het schilderen ontdekt in 2006. Het sprak me direct aan en nog altijd als ik begin te schilderen verlies ik alle gevoel voor tijd. In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld in diverse stijlen.
Met vooral het gebruik van natuurlijke kleuren zijn de werken altijd in evenwicht en hebben een zekere sereniteit. Omdat aardetinten een rustgevende uitstraling hebben spelen die een belangrijke rol in mijn werk. Deze rustige tinten verwerk ik met zorg en aandacht in mijn werken met abstracte afbeeldingen en de ‘Art on wood’ . Geef je ogen de tijd en de rust om steeds nieuwe dingen te ontdekken. Door de variatie in licht en donker probeer ik het licht te laten zien in alles om je heen, er is altijd een lichtpunt, zie het positieve, wees blij met de kleine dingen, een mooie wolk een zonnige dag. Geluk zit in kleine dingen.
Mijn voorkeur gaat uit naar acrylverf op linnen en hout in combinatie met diverse materialen zodat er diepte ontstaat in mijn werk.


ldndesign.be
-
Richard Jansen
De ziel van het moment vangen als een vorm van live muziek registratie. Schilderen vanuit het moment, zonder doel, zonder plan.
Voortdurend alert op het onverwachte. Op zoek naar de balans tussen rauwe energie van de “ongecontroleerd” geplaatste kwast en rust van compositie.
Zo werk ik het liefst.
Het is niet altijd even makkelijk om in deze flow te geraken. De gedachte meldt zich namelijk voortdurend tijdens het proces.
Waar de onderbuik beslissingen maakt in een split second, gaat het hoofd rationaliseren.
Het gevaar bestaat dat de schoonheid van de toevallige kwast te niet gedaan wordt en het schilderij verandert
van puur en onbevangen naar gecontroleerd beheerst.
richardjansen.net
-
Ruud Hehanussa
In 2003 ben ik begonnen met een cursus boetseren en ben later gestart met de opleiding keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mol (België). Vanaf het eerste moment ben ik gefascineerd geraakt door de vele mogelijkheden die het werken met klei kan bieden. Ik houd ervan om te werken met mijn handen en het creëren van mooie objecten, zowel abstract als realistisch. Ik streef ernaar om dynamiek en kracht in mijn werk te leggen.
-
Saskia Keijzers
Krachtige beelden
Zij maakt intrigerende beelden die ontstaan vanuit haar inspiratie en de voorliefde voor het medium waarmee zij werkt. “Brons is naast klei, haar favoriete materiaal. Door het gebruik van klei als middel, maar ook als doel, komt zij aan keramische beelden die nu ook omgezet kunnen, in beelden in brons.
“Het hele denk/en handel proces van het maken van de mallen op de beelden, is voor mij een soort vanzelfsprekendheid geworden. De legering van het brons, de zachtheid van de was en de korrelige structuren van klei met chamotte, laat ik graag meermaals door mijn vingers gaan…
De beelden die ik in brons maak, zijn nu volop in ontwikkeling en vormen een extra dimensie als discipline. Het geeft mij de mogelijkheid om de beelden die ik vorm in mijn gedachten, om te zetten in vormen met mijn handen. Veelal ontstaan vanuit de inspiratie van het zijn… en de ziel. Gedachtengangen over de psyche en mythologie.
Mijn verbeelding brengt in welk materiaal dan ook, organische gestalten voort. Mijn werk moet de kijker wel prikkelen; bij hem vragen oproepen over de combinatie of uitstraling van het materiaal, bv klei /ijzer of staal, gepatineerde kleuren, of de gepolijste glans in brons… en in de vorm.
www.kunstcentrumweert.nl/project/saskia-keijzers
-
Shanna Paulissen
Shanna Paulissen is een realistische schilder met vlotte toets op het doek of op papier. Portretten met subtiele humor kenmerken het werk van deze kunstenares, afkomstig uit Stein, maar sinds een jaar woonachtig te Rooj. Buiten haar schilderwerk is ze werkzaam als leerkracht aan de academie beeldende kunsten van Heusden-Zolder (BE).
shannapaulissen.carbonmade.com
-
Tilly Kraaijvanger
Sierraadsels noem ik mijn werkstukken omdat ze allemaal uniek zijn. Met vaak een hartje van goud.
Ik werk met zuiver zilver en diverse technieken. Vaak ook met de verloren-was-methode.
Mijn sieraden zijn vaak organisch van vorm en ik noem dat dan ook "the beauty of Imperfection".
Ik word geïnspireerd door de natuur. Zilver is natúúrlijk.
sierraadsels.nl
-
Babs Schaper
Mijn studies aan diverse kunstacademies in o.a. Maastricht (propedeuse), Genk (beeldhouwen), Hasselt (tekenen en glas-in-lood) en Tilburg (lerarenopleiding handvaardigheid) waren leerzaam en bleken een blijvend karakter te hebben.
Daarna volgden meer specifiek gerichte stages en cursussen op het gebied van het verwerken van glas in lood en brandschilderen. In mijn atelier werk ik als vrij kunstenaar aan mijn eigen oeuvre. Daarbovenop werk ik ook in opdracht voor particulieren en instellingen.
atelier27.nl
-
Jack Poels
Jack Poels, bij het grote publiek bekend als de zanger van Rowwen Hèze, begon zijn carrière als grafisch vormgever. Groeide uit tot zanger, gitarist, liedjesschrijver en kunstschilder. Begin 2000 nam Jack privé lessen bij kunstenaar en docent Harrie Schreinemachers. Tekenen en ontwerpen ging Jack reeds goed af, maar hij wilde schilderen. Zijn omgeving en het leven als grootste inspiratiebron. Schilderen en schrijven overlappen elkaar. De schilderkunst en repro's worden vertegenwoordigd door galerie IROK Horst.
Jack schrijft zelf over zijn laatste serie schilderijen als volgt:
"Kunstroute Mooi Rooj dient zich aan, hier wil ik nieuw werk voor maken. Vanuit het niks komt deze zomer alles samen in het thema "Hemellichamen" gezien vanuit de achtertuin. De maan weerspiegeld in mijn slaapkamerraam, 'n meteorietenregen over de daken van de achterburen. Maar ook verder van huis, vanaf 'n andere planeet inzoomen op de aarde, 'n zwart gat. Het universum dat zich aandiende in 4 maanden tijd, tussen alle Rowwen Hèze activiteiten door, vereeuwigd op 7 nieuwe doeken."
jackpoels.nl
-
Anny Meuleners
Ik ben 32 jaar geleden begonnen met glas in lood. Met een tussenpozen van 2 jaar heb ik de glazeniers opleiding in Roermond doorlopen. Ik heb daarna enkele jaren op kunstmarkten gestaan, waarna ik de kunstacademie Merksen in Antwerpen heb afgerond. Nu volg ik de kunstacademie in Berchem, waar ik inmiddels in het vierde jaar start. Als docent geeft ik eveneens les in Tiffany glas-in-lood en Glasfusing. Mijn werken kunt u o.a. vinden in de galerie Luna-art in Venlo.
www.tiffany-web.nl/
-
Emmy van de Venne
In mijn werk ga ik gewoon uit van het leven van alle dag, in tegenstelling tot museale kunst die vaak gaat over wereldproblemen. Het hoeft er voor mij niet te dik bovenop te liggen, dan wordt het verhaal belangrijker dan het beeld.
Een interessant beeld beheerst de ruimte zodat de toeschouwer zijn eigen positie moet bepalen en steeds weer een nieuwe positie wil aan nemen. Een beeld is de drager van kracht en emotie. Het is niet nodig dat de toeschouwer hetzelfde voelt als de maker, je kunt niet in de geest van een ander kruipen. Een beeld is taal voordat taal bestond. Kunst is geloof in het leven, continuïteit, verteld over het leven, maar moet niet verhalen hoe je je daartoe moet verhouden. Het moet een plaats krijgen in de verbeelding van de kijker, geen illustratie of registratie, belangrijk is wat onder de huid zit.
-
Fransje van der Kruijs-Hermans
Mijn werk komt altijd tot stand vanuit mijn gevoel.
Als basis maak ik een foto van iets waar mijn oog op valt, van daaruit begin ik handmatig of digitaal te werken.
Ik schilder, kneed en vorm als het ware om tot een eindresultaat te komen.
Dan wordt het afgedrukt op brushed aluminium of ander materiaal.
Elk werk wordt in een gelimiteerde oplage van maximaal 20 stuks gemaakt.
kunstengevoel.nl/
-
Gerrie Geelen
Ik maak sieraden van diverse metalen, o.a. zilver, brons en titanium.
De sieraden die ik maak ontstaan spontaan, vandaar dat de meesten vaak exclusief zijn.
Er zijn ook diverse technieken op toegepast, o.a. gieten, slingergieten en klinken.
Dit klinken wordt toegepast bij titanium.
-
Inge de Monte
Fotografie
Al reizend met haar camera legt Inge de Monte verhalende voetstappen vast en maakt naast reguliere fotografie, werk in de vorm van fotocomposities op vnl. dibound, forex en roestvrijstaal. Veelal voor particulieren, maar daarnaast voor de utiliteitsbouw en interieurprojecten. In haar fotowerken heeft Inge fotocomposities samengesteld in photoshop! Deze vnl. abstracte composities worden op een speciale manier geprint, op hout verwerkt en in epoxy gegoten waardoor ieder fotokunstwerk uniek is! De afbeeldingen komen voort uit foto’s van bijzondere effecten, personen, afbeeldingen, structuren, zand, water- en lichtreflecties! Tijdens de lockdowns van de Covid-19 pandemie heeft Inge in epoxy haar vondsten en fotografie samengebracht waaruit haar laatste kunstwerken zijn ontstaan.
Mozaïek
Op zoek naar haar roots, raakte Inge de Monte jaren geleden meer en meer geïnspireerd door Italië. Vooral de mozaïeken die zij in de Friulaanse geboortestreek van haar opa – die terrazzowerker was – bezocht heeft, hebben haar uiteindelijk doen besluiten om in Ravenna een Romeinse mozaïektechniek te gaan leren. Inge werkt vnl. met de glasmozaïeken van de Italiaanse huizen Bisazza en Orsoni en de glasmozaïeken van het Nederlandse Milovito. Er zijn legio mogelijkheden om in samenwerking met Inge mozaïeken in in- en exterieur te integreren, daarin kunnen eigen ideeën en kleuren worden meegenomen en het geheel een persoonlijke tint geven. Naast deze toegepaste vorm, creëert Inge eigen werk en geeft ook mozaïekworkshops en cursussen in haar Mosaingo-atelier en op locatie.
mosaingo.com
-
Jarka Vranovsky
Door mijn opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht was ik geïnteresseerd in textiele werkvormen. Als kustuumontwerpster heb ik gedurende aantal jaren bij de televisie in het buitenland gewerkt, waar ik vervolgens ook verschillende collecties ontworpen heb onder de naam Tajek. Eenmaal terug in Nederland belandde ik in de mode en ben ik een eigen merk begonnen te ontwerpen onder de naam Zoya. Mede door fotografie en digital art bleven mijn interesses zich uitbreidden en werd ik continu verteerd door meer inspiratie en bezieling. Sinds 2019 ben ik lid geworden van het Kunstcentrum Weert, waar ik aan diverse projecten meewerk. Geïnspireerd en gedreven door folklore, kleur, vorm en materiaal speel ik met textiel en transformeer ik herkenbare kledingstukken in kunstobjecten om zo mijn zoektocht naar speelse verwondering te verbeelden.
jarka.one
-
Leo Gielen
Na het afronden van mijn studie tot automonteur, heb ik mij gestort op het creatieve leven. Zolang als ik me kan herinneren, heb ik al een verregaande interesse voor tekenen en schilderen. Later is daar het 3D werk bijgekomen. In mijn kunstwerken gebruik ik diverse materialen: van metaal, hout en brons, tot steen, gips en klei en combinaties hiervan. Mijn kunst kenmerkt zich als figuratief. Vooral figuren van mens en dier zijn vaak terug te vinden in mijn werk. Mijn creaties zijn echter niet enkel figuratief. Ik probeer mijn figuren altijd een verhaal of overdenking mee te geven. Het werk biedt daardoor niet alleen een beeld om naar te kijken, maar heeft ook een contemplerende werking waarover gediscussieerd kan worden. Ik heb mijn vooropleiding overigens niet volledig losgelaten. In mijn kunstwerken ziet de nauwlettende kijker nog van alles terug uit mijn technische opleiding.
leogielen.nl